Cum poți deveni vânător? Paşi de urmat:

Pentru început, doritorul trebuie să se adreseze unei asociaţii care are în gestionare fonduri cinegetice. De preferat, asociaţiei care gestionează fondul cinegetic în care aceasta doreşte să-şi desfăşoare, în viitor, activitatea de vânător. Dacă asociaţia respectivă are locuri libere şi dacă solicitantul are împliniţi cel puţin 17 ani, primeşte cererea tip, completată de cel în cauză, îi comunică acceptul şi îl repartizează la o grupă de vânători, ţinând seama de eventuala preferinţă a solicitantului, pentru efectuarea stagiaturii.

În perioada de cel puţin un an de stagiatură, candidatul trebuie să-şi însuşească un minim de cunoştinţe teoretice şi practice necesare viitorului posesor de armă de vânătoare, care trebuie să ştie: când, cum şi unde poate face uz legal de aceasta.

Urmează un examen de vânător, pe baza unui dosar complet întocmit de candidat împreună cu reprezentanţii împuterniciţi ai asociaţiei vânătoreşti, la care trebuie făcută dovada însuşirii minimului e cunoştinţe despre care s-a făcut vorbire, iar după promovarea examenului, eliberarea permisului de vânătoare şi repartizarea vânătorului într-o grupă, care are în responsabilitate gestionarea unui fond cinegetic. Obţinerea permisului de armă constituie o altă etapă. Mai înainte trebuie absolvit însă şi un curs special de cunoaştere a armamentului şi muniţiei de vânătoare, precum şi a legislaţiei în materie.

Precizări privind aspectele succint prezentate se pot găsi în art. 28 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, actualizată şi Regulamentul pentru obţinerea permiselor de vânătoare – anexa nr.1 la Ordinul MADR nr. 539/2008. ( sursă: Asociația Generală  a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România)


Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate.
Multumim!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *