Parfumuri de cameră naturale, perfecte pentru casa ta

Ṭi-am pregătit o listă cu cinci parfumuri de cameră naturale, pe care le poţi folosi pentru a-ţi transforma casa într-un paradis olfactiv şi într-o oază de relaxare.

Uleiurile esenţiale

Uleiurile esenţiale sunt o alegere naturală, dar şi economică de parfum de cameră. Iar reţeta este „floare la ureche”: amestecă într-un dispozitiv tip spray apă şi câteva picături din uleiul tău esenţial favorit. Alte trucuri pentru un parfum de cameră fabulos? Nu te teme să faci combinaţii de arome şi ţine cont şi de caracteristicile olfactive ale uleiurilor atunci când le alegi destinaţia: lavandă calmantă pentru dormitor, lămâie revigorantă pentru baie sau portocală pentru living.

Însă utilizările acestor minunate daruri ale naturii nu se opresc aici! Uleiurile esenţiale pot fi presărate şi peste lumânările simple, pentru a le transforma în adevărate surse de parfum feeric. O altă idee? Varsă câteva picături de ulei peste un vas cu conuri de conifere, iar camera ta va mirosi îmbietor.

Baia este unul dintre locurile cele mai predispuse mirosurilor neplăcute. Renunţă la odorizantele ineficiente şi neatrăgătoare şi reînnoadă prietenia cu uleiurile esenţiale. Ai nevoie de o idee de geniu? Înmoaie o dischetă demachiantă în ulei esenţial şi fixeaz-o pe partea interioară a rolei de hârtie.

O altă idee care te va cuceri? Un spray cu aroma ta florală preferată! Noi suntem îndrăgostite de mirosul proaspăt de liliac! Umple un recipient de spray cu proporţii egale de apă şi vodcă (alcoolul intensifică aroma), apoi adaugă ulei esenţial de liliac, în funcţie de cât de potent îţi doreşti să fie spray-ul!

Ierburi, condimente şi fructe

Natura nealterată de mâna omului miroase fenomenal, iar parfumurile de cameră obţinute din ierburi, condimente şi fructe sunt pur şi simplu incredibile. Amestecă ingredientele tale preferate într-o oală pe foc mediu, acoperindu-le cu apă. Noi îţi recomandăm să mixezi coajă de portocală şi esenţă de vanilie pentru o aromă cozy, scorţişoară, cuişoare albe şi foi de dafin pentru un miros la fel de pregnant precum al casei bunicilor, de când erai mică, sau rozmarin, felii de lămâie şi vanilie pentru o prospeţime care dă dependenţă.

Flori

Ce poate rivaliza cu parfumul îmbietor al florilor? Porneşte de la ideea de potpourri şi transformă-ţi casa într-un paradis al mirosurilor plăcute. Usucă flori (sau foloseşte buchetele primite de la iubitul tău, mai ales că nu te poţi despărţi de ele), apoi împrăştie-le pe o tavă în cuptor şi adaugă ierburi proaspete, felii de citrice sau condimente, dar şi câteva picături din uleiul tău esenţial favorit. Imaginaţia ta nu trebuie să aibă limite atunci când vine vorba de parfumul de cameră ideal.

Alege un vas aspectuos sau depozitează amestecul tău parfumat în săculeţi de material plasați strategic printre haine. Pregăteşte-te să te confrunţi cu o problemă importantă: îţi va fi imposibil să îţi părăseşti casa!

Prăjituri şi pâine proaspătă

Casa bunicii, mirosind a cozonac sau a pâine fragedă şi fierbinte, se situează sus în topul celor mai îmbietoare arome ale vieţii noastre. Simplul fapt că îţi transformi cu dragoste bucătăria într-o „făcătoare” de bunătăţi pentru cei dragi îţi va transforma casa într-o oază care nu mai are nevoie de niciun alt parfum de cameră.

Aer curat

Probabil cel mai plăcut parfum de cameră este… aerul proaspăt. Nu uita să aeriseşti încăperile, chiar dacă afară este un ger de crapă pietrele. Mirosul curat de „frig” este cel mai bun odorizant posibil! (sursă: www.divahair.ro)

 


Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate.
Multumim!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *