Călătoriile ne schimbă creierul. Află cum!

Oricine ştie că în momentul în care evadăm într-un loc cu aer proaspăt din abundenţă, acest lucru poate schimba instant starea de spirit şi dispoziţia unei persoane. Dar, se pare că mai sunt şi alte beneficii pe care o vacanţă le are asupra creierului nostru. Recent, oamenii de ştiinţă au descoperit că ieşirile în aer liber aduc schimbări psihice excelente la nivelul creierului.

Motivul? Călătoriile în natură sau la distanţe mari, în sălbăticie sau locuri mai puţin populate ne fac să ne deconectăm de tot ce este în jur şi să nu ne mai gândim la problemele şi grijile pe care le avem. Conform experţilor, cea mai bună modalitate de a scăpa de o dispoziţie proastă este de a ne „opri” creierul. Şi, cel mai interesant lucru este că atunci când facem asta, creierele noastre se pot transforma complet.

Această teorie a fost confirmată când un număr de oameni de ştiinţă au testat un număr de oameni care s-au plimbat printr-o pădure timp de o oră şi jumătate, aceştia decondectându-se de la toate gândurile. De asemenea, oamenii de ştiinţă au descoperit cum ne pot afecta schimbările creierului viaţa de zi cu zi. Aceştia au cerut unui grup de voluntari să petreacă câteva zile departe de oraş, fără telefoane sau alte aparate care le puteau distrage atenţia. De asemenea, aceştia au avut de rezolvat în toată perioada un test de creativitate prin care erau nevoiţi să completeze câteva sarcini. În urma testelor, s-a constatat că nivelul de creativitate a crescut cu 50%.

Aşa că, dacă vrei să te bucuri de o viaţă sănătoasă, lungă şi armonioasă, ai nevoie doar de un rucsac şi o destinaţie frumoasă şi plină de linişte. (sursă: www.one.ro)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ajuta comunitatea noastra sa creasca. Distribuie acest articol pe retelele tale de socializare preferate.
Multumim!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *