Doar doi crescători de animale au solicitat până la acest moment autorizarea de către DSVSA Dâmbovița a unor centre temporare pentru sacrificarea mieilor și oilor, în localitățile Aninoasa și Ulmi. Carnea de miel este căutată în preajma sărbătorilor pascale, fiind baza mai multor preparate tradițional.
Medicii veterinari atrag însă atenția asupra faptului că pentru sănătatea consumatorilor aceștia trebuie să fie atenți de unde comercializează aceasta carne, în ce condiții a fost ea ținută, dar și care a fost stare de sănătate a animalului sacrificat. De aceea, recomandă cumpărarea din centre specializate sau piețe unde carnea este verificată din punct de vedere sanitar-veterinar.
“Animalele se vor sacrifica și comercializa sub supraveghere sanitar veterinară. La noi a devenit tradițional ca loc de comercializare Piața 1 Mai din Târgoviște, dar sunt deschise toate piețele din toate orașele județului.” a precizat Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmbovița.